Hotstone Massage

Over deze behandeling

De hotstone massage wordt gegeven met basalt stenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. DeĀ  stenen zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. Door de combinatie van warmte en beweging dringt de massage dieper door in de spieren, voert het de afvalstoffen af, stimuleert het de orgaanfuncties en brengt het tevens het lichaam weer in balans.

De massage: De basalt stenen worden in een zogenaamde heater opgewarmd tot een temperatuur van 45-50 graden. Nadat de warme olie is aangbracht, worden de spieren eerst manueel gemasseerd. Vervolgens wordt er voornamelijk met lange rustige en cirkelvormige strijkingen met de stenen gemasseerd.

Deze massagevorm is echter niet geschikt bij zwangerschap, koorts, griep of ontstekingen. Ook mensen met een hoge en lage bloeddruk, hartklachten of kanker (of andere ernstige ziektes) kunnen geen hotstone massage ondergaan. Hotstone is wel goed bij spier- en/of zenuwpijn. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, menstruatiepijn, rugklachten, artrose en reuma (niet in onstekingsfase). Door de ontspannende werking helpt het bij stress en spierspanningen. En natuurlijk is het goed voor iedereen die graag even tijd voor zichzelf wil.

Rug-nek-schouders-benen

Prijs 50 euro
Duur 60 min

Rug-nek-schouders

Prijs 27.50 euro
Duur 30 min

Categorie

Massages